World Earth Day

Op de jaarlijkse Dag van de Aarde worden wereldwijd evenementen georganiseerd om het bewustzijn van en de waardering voor de natuur te vergroten. Internationaal wordt deze dag gevierd in meer dan 175 landen en hij wordt gecoördineerd door het Earth Day Network (http://www.earthday.org).

Wereld Aarde Dag vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten in 1970. De oprichter was Gaylord Nelson, een senator uit Wisconsin, die geschrokken door een gigantische olielekkage in Santa Barbara opriep tot verzet. Op 22 april van dat jaar verzamelen 20 miljoen Amerikanen zich om te demonstreren voor een gezond en duurzaam milieu. Uiteindelijk leidde deze demonstratie tot de oprichting van de United States Environmental Protection Agency en het aannemen van de Clean Air, Clean Water, and Endangered Species Act.

Tegenwoordig zet het Earth Day Network zich o.a. in voor schone energie, tegen klimaatverandering en voor het planten van bomen. Meer dan 1 miljard mensen nemen elk jaar deel aan activiteiten in het kader van Wereld Aarde Dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s